Annons

Biltjuv gick mellan gårdar

Under natten till fredagen stals en bil på en gård sydost om Tingsryd. Enligt närpolischef Pär-Axel Tobiazon hade biltjuven först tagit sig flera kilometer till fots i jakten på en bil att stjäla.
Tingsryd • Publicerad 17 februari 2012

– Under dagen har vi säkrat spår på flera kilometer och förstått att personen har gått mellan olika gårdar i syfte att stjäla en bil, säger han.

Ägaren upptäckte att hans bil, en blå Toyota Rav4, var stulen vid sextiden på fredagsmorgonen. Men eftersom gärningsmannen hade tagit sig gåendes flera kilometer mitt ute på landet och dessutom hunnit stjäla en cykel som han senare övergav, tror polisen att han smugit runt på gårdarna hela natten.

Annons

Polisen i Tingsryd letade efter gärningsmannen under fredagen, men utan framgång. På eftermiddagen hade de inte fått in några tips eller iakttagelser från personer i området.

– Vi fortsätter letandet nu och vi är väldigt tacksamma för tips, säger Pär-Axel Tobiazon.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons