Annons

Biltjuv orsakade seriekrock

En biltjuv krockade på söndagskvällen med två bilar på riksväg 27 norr om Tingsryd. Fyra personer mellan 21 och 27 år skadades.
Tingsryd • Publicerad 20 mars 2011

Det var på söndagskvällen som en bil stals utanför en pizzeria i Tingsryd. Vid Slättamåla, på riksväg 27 fem kilometer norr om Tingsryd, krockade biltjuven.

– Tre bilar var inblandade i olyckan. En bil körde in i bakdelen av en framförvarande bil. Den främre bilen knuffades då över i motsatt vägbana och krockade där med en tredje bil, säger Kronobergspolisens vakthavande befäl Ulf Wilsson.

Annons

Fyra personer fördes i ambulans till Centrallasarettet i Växjö. Enligt en bulletin från Centrallasarettet vid 22.30-tiden på söndagen skadades samtliga fyra lindrigt.

Biltjuven kunde lämna sjukhuset under kvällen och fördes till polisarresten i Växjö där han sedan anhölls under kvällen av åklagaren. Förutom tillgrepp av motorfordon misstänks han även för rattfylleri. Han är tidigare känd av polisen.

En av de inblandade bilarna drog ett hästsläp med hästar i. Enligt polisen klarade sig hästarna dock bra.

Riksväg 27 var helt eller delvis avstängd under flera timmar då räddningsarbete och bärgning pågick.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons