Annons

Björn Elmqvist (C) står fast vid sina ordval

Björn Elmqvist (C) tycker inte att han gjort något övertramp genom att kräva att skolans ledningsproblem ska rökas ut.
– Jag ville kritisera kommunens politiska ledarskap.
Tingsryd • Publicerad 6 juli 2012
Björn Elmqvist (C) vill utkräva ansvar.
Björn Elmqvist (C) vill utkräva ansvar.Foto: Alexander Mahmoud

Med orden "röka ut ledningsproblem i skolan" ville han utkräva ansvar från kommunalrådet Arne Karlsson (M) och barn- och utbildningsnämndens ordförande Lena Rundqvist (S).

– Och när man utkräver ansvar för det politiska ledarskapet kan det leda till personella konsekvenser i olika led. Men mitt inlägg handlade inte om Dackeskolan, förklarar Björn Elmqvist.

Annons

Han medger att ordvalet "röka ut" kanske inte var den mest lyckade formuleringen. Men hans kritik står kvar. Nämligen att bristande ledarskap lett till att kostnader inom skolan gått överstyr.

– Och för detta måste Arne Karlsson och Lena Rundqvist ta ett ansvar. Jag viker inte en millimeter på det. Kritiken mot mig uppfattar jag som att man försöker skjuta på budbäraren i stället för att våga diskutera sakfrågan.

I alla fall var hans syfte inte att hänga ut en enskild tjänsteman.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons