Annons

Boende hotade personal med kniv

En boende på ett omsorgs­boende i Tingsryds kommun slog en kvinna i personalen och hotade densamme. Händelsen är anmäld till både polisen och Arbetsmiljöverket.
Tingsryd • Publicerad 5 augusti 2014

En person ur personalen stod och hackade grönsaker och lade för ett ögonblick ifrån sig kniven. Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket ska en av de boende då ha sprungit fram och tagit kniven och viftat mot personal som fanns i köket. Personen ska även ha hotat en ur personalen. En person ur personalen ska då ha tagit skärbrädan och slagit kniven ur handen på den boende, varpå den boende då ska ha slagit henne med knytnäven i ansiktet.

Hon fick en fläskläpp och ett skärsår i ansiktet, förmodligen då hennes glasögon gick sönder, framgår det av anmälan.

Annons

– Den boende omhändertogs av polisen när detta hände. Vi har säkerhetsrutiner på alla våra boenden men vi har nu fått anledning att förbättra dem. Efter den här incidenten har vi gjort en avgränsning, så att boenden inte kan komma in i köket när personal är där inne. Dessutom har vi allt inlåst, säger verksamhetschefen.

Händelsen är polisanmäld och anmäld till Arbetsmiljöverket som allvarligt tillbud.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons