Annons

Brandstationen byggs ut

Utbyggnaden av Tingsryds brandstation är i full gång. Samtliga inblandade parter säger att man är väldigt nöjda med den nya lösningen där ambulans och räddningstjänst i framtiden delar lokaler.
Tingsryd • Publicerad 10 mars 2011
Fastighetschefen Bo Svensson är nöjd med att bygget har kommit igång.Foto: Markus Danielsson

Utbyggnaden av brandstationen i Tingsryd är nu i full gång. Den 30 juni är det tänkt att den omkring 330 kvadratmeter stora tillbyggnaden ska vara klar.

I samband med det kommer ortens ambulanspersonal att flytta in. Därmed lämnar man sin nuvarande placering vid vårdcentralen i Tingsryd.

Annons

En placering som ur säkerhetssynpunkt inte anses vara helt och hållet positiv.

Risken att krocka med bilar, cyklar eller kanske fotgängare i samband med en utryckning är stor, enligt Bo Svensson, fastighetschef i Tingsryds kommun.

– Förutom den ökade säkerheten får vi nu även räddningstjänsten och ambulanspersonalen under samma tak. En annan fördel är stationen nu blir bemannad dygnet runt eftersom ambulanspersonalen har jour, säger Bo Svensson.

– Vi har många utryckningar med ambulansen i dag men som tur är har det aldrig hänt någon allvarlig olycka under de här åren. Vi tycker ändå att det känns viktigt att komma bort ifrån vårdcentralen. Nu får vi mycket bättre utryckningsmöjligheter, säger han vidare.

Även räddningstjänstens personal ser enbart positivt på att det byggs för fullt i deras lokal.

– Det här har vi tjatat om i flera år. Det är bara positivt att de kommer hit, säger Bertil Johansson på räddningstjänsten om ambulanspersonalens flyttplaner.

Kostnaden för ombyggnaden ligger på 5,4 miljoner kronor.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons