Annons

”Centern har alltid tillåtit olika åsikter”

Centerns kretsordförande Sören Gabrielsson skulle aldrig ens komma på tanken att så som Marie Fransson lämna partiet och gå till ett annat.
– Då har man ingen respekt för partiet man varit med i innan, säger han.
Tingsryd • Publicerad 16 december 2010
Foto: 

I går framträdde skolpolitikern Marie Fransson och berättade att hon lämnade Centern. Hon var besviken och arg över hur hon hade behandlats av sina före detta partikamrater: ”De petade bort mig.”

Marie Fransson hade i barn- och utbildningsnämnden agerat stick i stäv med Centerns lokala skolpolitik.

Annons

Sören Gabrielsson avvisar påståendet om att Marie Fransson mobbades, smutskastades och slutligen petades bort från uppdraget som förste vice ordförande i nämnden.

– Vi erbjöd henne en plats som ordinarie ledamot, säger han.

Men hon petades bort som förste vice ordförande.

– Det har med nomineringskommitténs kriterier att göra. Vi vill att de som sitter i nämndernas presidium också ska vara ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige. Marie Fransson är bara ersättare.

Dessutom menar Sören Gabrielsson att Centern denna gång eftersträvat en föryngring på olika poster. Därför vill partiet ha Linda Petersson som andre vice ordförande (presidium) i barn- och utbildningsnämnden i stället för Marie Fransson.

– Någon partipiska viner inte hos oss. Centern har högt i tak och vi har alltid tillåtit olika åsikter. Centern är det mest öppna partiet vi har i kommunen tycker jag, säger Sören Gabrielsson.

Att politiker ibland får ge plats åt andra anser han inte är något märkvärdigt.

– Man väljs bara för en mandatperiod i taget. Ingen har ett mandat för tid och evighet.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons