Annons

Centerns etta är bara tvåa

Anna Johansson, 42 år, är Centerns första namn på partiets vallista. Just nu är hon dock bara tvåa och undanträngd av nian på listan Mikael Andersson, 48 år, från Ryd.
Tingsryd • Publicerad 20 augusti 2014
Mikael Andersson är nummer nio på Centerns vallista. Men han är först med sin personvalskampanj.
Mikael Andersson är nummer nio på Centerns vallista. Men han är först med sin personvalskampanj.Foto: 
Anna Johansson är Centerns toppnamn i kommunvalet men hon är sen med sin affischering.
Anna Johansson är Centerns toppnamn i kommunvalet men hon är sen med sin affischering.Foto: Privat

Han syns väl på sina valplakat i Ryd, Urshult, Väckelsång och centralorten. Just i Tingsryd syns bara han av hela Centern.

Hur kommer det sig att man inte ser skymten av Centerpartiets toppnamn Anna Johansson som är aspirant på posten som kommunstyrelsens ordförande? Var finns valaffischerna med henne och Centern?

Annons

– Vi sätter upp våra affischer kommande helg. Själv har jag tio egna affischer som jag sätter upp för min personvals- kampanj, säger Anna Johansson.

Varför är Mikael Andersson långt före sitt eget parti i valkampanjen? Frågan går till honom.

– Tja, jag hade kunnat vänta. Men jag har problem med kommande helg. Då arbetar jag nämligen och kan inte vara med att sätta upp några skyltar. Därför satt jag upp mina skyltar redan i lördags. Jag för ju en personvalskampanj, säger Mikael Andersson som är ordförande i Ryds och Urshults gemensamma Centeravdelning.

Han för alltså en egen kamp om posten som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd. Konkurrerar han mot sin partiordförande i kommunen?

– Att vi konkurrerar mot varandra vill jag inte påstå. Men klart att jag vill ha så många kryss som möjligt. Om det eventuellt skulle räcka till att bli kommunstyrelsens ordförande får visa sig i valresultatet, säger Mikael Andersson.

Anna Johansson vill inte prata om konkurrens inom partiet.

– Vi hade beslutat att personalvalet gäller inom Centern. Tre av oss har valt att satsa på en egen personvalskampanj. Det är jag, Britt-Louise Berndtsson och Mikael Andersson, berättar Anna Johansson.

Att hon nu släpar efter en hel vecka tycker hon inte är en stor grej. Hon påminner att enligt en nationell överenskommelse får partierna börja affischera sedan den 15 augusti. Och det gäller också Mikael Andersson.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons