Annons

Denis Lodge årets företagare

Det är inte företaget utan personen bakom som ska få diplom och hederstitel sade regionchefen för Företagarna Kronoberg Thomas Mattsson. Sedan gav han utmärkelsen Årets Företagare i Tingsryds kommun till Denis Lodge från Urshult.
Tingsryd • Publicerad 27 oktober 2012
Här är alla kandidater som konkurrerade om utmärkelsen Årets Företagare i Tingsryd. Från vänster Denis Lodge (Amon AB), Jimmie Borgqvist är regionsamordnare för Företagarna Kronoberg, Arne och Henrik Jönsson från Blekinge Metall AB i Ryd, samt Maj-Britt och Per Larsson från Hätteboda Vildmarkscamping.
Här är alla kandidater som konkurrerade om utmärkelsen Årets Företagare i Tingsryd. Från vänster Denis Lodge (Amon AB), Jimmie Borgqvist är regionsamordnare för Företagarna Kronoberg, Arne och Henrik Jönsson från Blekinge Metall AB i Ryd, samt Maj-Britt och Per Larsson från Hätteboda Vildmarkscamping.Foto: Bernd Blankenburg
Denis Lodge grundade och ägere företaget Amon AB i Urshult som är leverantör av kliniskt rengjorda rör och rördelar till industri och sjukvård.
Denis Lodge grundade och ägere företaget Amon AB i Urshult som är leverantör av kliniskt rengjorda rör och rördelar till industri och sjukvård.Foto: Bernd Blankenburg
Denis Lodge i mitten koras till Årets Företagare 2012 i Tingsryd. Han flankeras av Jimmie Borgqvist och Thomas Matsson från Företagarna Kronoberg.
Denis Lodge i mitten koras till Årets Företagare 2012 i Tingsryd. Han flankeras av Jimmie Borgqvist och Thomas Matsson från Företagarna Kronoberg.Foto: Bernd Blankenburg

Vid en trevlig ceremoni i Tingsryd Resorts nybyggda lokaler fick den engelskfödde företagaren både blommor och applåder. Det fanns gott om folk från näringsliv och kommunen.

Inte minst var också de två övriga kandidaterna med vid ceremonin. Nämligen Per och Maj-Britt Larsson som driver den unika Hätteboda Vildmarkscamping. Dessutom Henrik och Arne Jönsson som har utvecklat Blekinge Metall AB i Ryd till att bli ett återvinningsföretag med stor framgång i branschen.

Annons

Juryn som avgjorde mellan dessa tre kandidater bestod av Tingsryds kommuns näringslivsutvecklare Anders Borgehed, Jimmie Borgqvist som är regionsamordnare för Företagarna Kronoberg, Anders Fohlin från Företagarnas styrelse och bröderna Jerry, Glenn och Tom Nilsson från Lindgrens Bygg och Järn AB i Urshult. De sistnämnda blev Årets Företagare i fjol.

Juryns motivering för utnämningen:

"Årets Företagare i Tingsryd går till en person som under många år haft mycket goda resultat i sitt företag. Han har jobbat i internationell konkurrens över hela världen och lyckats utveckla företaget år efter år. Han är en mycket engagerad samhällsmedborgare som har starka åsikter i företagens situation och vill förändra till det bättre. Trots att han har ett annat modersland bankar hans hjärta mycket starkt för att utvecklingen i Tingsryds kommun ska fortsätta."

Den hedrade var påtagligt rörd.

– Det kom mycket överraskande för mig. Men jag är mycket glad. Speciellt glad är jag för att man har uppmärksammat mig för mitt sociala engagemang för min ort och bygden, sade Denis Lodge.

Hans Amon AB avfettar rör och rördelar för ändamål där krav på hög renhet ställs: i livsmedelsindustrin, verkstadsindustrin, laboratorier, kemisk industri och medicinska anläggningar på sjukhus. Företaget omsätter knappt tio miljoner kronor och har fem anställda.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons