Annons

Efter dyster båthöst syns ljuset

En dyster höst ljusnade i slutet av året och försäljningssiffrorna lyfte för Linder Aluminiumbåtar AB. Inte minst för att nyaste båtmodellen sålde bra.
Tingsryd • Publicerad 26 januari 2012
Nya roboten gör arbetsmoment som är unika i båtbranschen.
Nya roboten gör arbetsmoment som är unika i båtbranschen.Foto: Bernd Blankenburg
Cecilia och Jessica Linder tillsammans med schäfern Lex i båtmodellen som blivit en hit.
Cecilia och Jessica Linder tillsammans med schäfern Lex i båtmodellen som blivit en hit.Foto: Bernd Blankenburg
En unik båtkonstruktion kräver unika produktionssystem. Lars-Göran Linder med sträckformade skrovhalvor.
En unik båtkonstruktion kräver unika produktionssystem. Lars-Göran Linder med sträckformade skrovhalvor.Foto: Bernd Blankenburg
Aluminiumplåt sträckformas på Linders egen specialmaskin, Stretchmaster.
Aluminiumplåt sträckformas på Linders egen specialmaskin, Stretchmaster.Foto: Bernd Blankenburg

– Alla Sportsman 445 modeller har sålts bra och Sportsman Catch blev en hit! Vi producerade till och med fler än vad vi hade planerat, säger Jessica Linder som är ansvarig för marknadsföringen.

Hela båtbranschen hade i fjol ett riktigt dåligt år. Därför gav hon sig i början av hösten ut på Sverigeturné bland alla återförsäljare för att kolla läget. Hon fick bara höra suck och stön.

Annons

– Säsongen hade varit tuff i hela landet. När jag kom hem från resan var jag nästan deprimerad. Men efter hösten har det rört på sig och många båtar såldes innan nyår. Nu ser jag en ljusning och till båtmässan i Göteborg reser jag med en positiv känsla, säger Jessica Linder och tror att båtkrisen kan ha blåst över.

Båtmässan den 4 till 12 februari och är en första pegel för marknadssituationen. En ytterligare marknadsmätare blir Stockholmsmässan den 2 och 11 mars: "Då kan man se signalerna."

Läs hela artikeln i dagens Smålandsposten.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons