Annons

Fixardag på Väckelsångskolan

Väckelsångskolans rektor Fredrik Wärn vill svetsa samman föräldrarna. Därför anordnas frivilliga fixardagar ett par gånger om året. I helgen byggdes en borg i förskolans lekhall.
Tingsryd • Publicerad 12 mars 2012
Rektorn Fredrik Wärn till vänster, brinner för att engagera föräldrarna. En av dem är Conny Davidsson.
Rektorn Fredrik Wärn till vänster, brinner för att engagera föräldrarna. En av dem är Conny Davidsson.Foto: Emelie Olsson
På söndagen blev byggandet är borgen slutligen färdigt. Nu väntar en del efterarbete som målning och inredning. Några av de föräldrar som byggde tillsammans med rektor Fredrik Wärn var Fredrik Loeb, Conny Davidsson och Camilla Olsson.
På söndagen blev byggandet är borgen slutligen färdigt. Nu väntar en del efterarbete som målning och inredning. Några av de föräldrar som byggde tillsammans med rektor Fredrik Wärn var Fredrik Loeb, Conny Davidsson och Camilla Olsson.Foto: Emelie Olsson
Sven Davidsson har barn på förskolan och hjälpte till med borgen under helgen. Han tycker att initiativet är bra.
Sven Davidsson har barn på förskolan och hjälpte till med borgen under helgen. Han tycker att initiativet är bra.Foto: Emelie Olsson
Sven Davidsson, Conny Davidsson och rektorn Fredrik Wärn jobbade med borgen hela helgen.
Sven Davidsson, Conny Davidsson och rektorn Fredrik Wärn jobbade med borgen hela helgen.Foto: Emelie Olsson

– Det är en av mina hjärtefrågor. När jag kom hit för två år sedan såg jag en välfungerande skola med bra stämning, men jag saknade föräldrarnas inblandning. Jag drog i gång ett jätteprojekt för att jag ville att de skulle vara delaktiga, säger han.

Gensvaret blev stort. Många föräldrar ville vara med i projektet och på förskolan finns i dag en materialgrupp, en trivselgrupp och en aktivitetsgrupp. På skolsidan anordnas en utefixardag varje år och förra året gjorde ett 70-tal personer skolgården mer trivsam.

Annons

I helgen var det förskolans lekhall som stod i fokus. Några föräldrar hoppade frivilligt in och byggde en stor borg som ska bli en mys- och lekhörna för barnen. Borgen går att gå in i, men har också en klätterställning och en rutschkana.

– Ungefär tio föräldrar har varit med i planeringen av borgen. Vi har träffats ett par gånger, planerat och gjort ritningar. Det har fungerat väldigt bra och det är roligt, säger Fredrik Wärn.

Sven Davidsson var en av föräldrarna som var på plats i helgen.

– Det här är en bra tanke och det är trevligt att hjälpa till någon gång i bland. Det är frivilligt under tvång, vi vill ha dagisplatsen kvar, säger han och skrattar.

Nu är byggarbetet färdigt. Framöver ska borgen målas och inredas, då ska också barnen bli delaktiga i arbetet.

– Det blir två kojor att gå in och då får barnen själva bestämma vad det ska bli av dem. Vill de till exempel ha prinsessor och pokémon så fixar vi det.

Han är glad över att föräldrarna är så engagerade.

– Jag kunde fixa allt själv, men det är inte vad det handlar om. Jag vill svetsa samman föräldrarna och skapa naturliga möten, säger han.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons