Annons

Flera intressenter vill driva hotellet

Hotellet har varit stängt sedan i våras. Under sommaren har kommunens bolag Tufab fått ansökningar från flera intressenter.
Tingsryd • Publicerad 1 augusti 2014

– Vi har fått flera intressenter. Men vi bestämde innan semestern att vi väntar till efter semestern. I mitten av augusti ska vi göra en utredning för att ta ställning till vem som kan driva hotellet, säger Peråke Janén, vd för Tufab, det kommunägda Tingsryds Utveckling och Fastighetsbolag.

Ett tänkbart tillträde till hotellrörelsen kan ske tidigast vid månadsskiftet september/oktober, enligt Peråke Janén.

Annons

Det var i oktober den senaste hotellföretagaren kom på plats. Efter ett halvår försökte företagen sälja sin verksamhet. Men eftersom inget köp ägde rum så stängde företagaren hotellet och satte sitt företag i konkurs i maj.

Som Smålandsposten tidigare skrivit var det också den åttonde företagaren som försökt driva hotellet sedan 1990. Bara Tingsryds kommun och Gepefek kunde avsluta utan konkurs.

Hemsidan finns fortfarande kvar utan information om stängningen. När Smålandsposten ringer är numret avstängt.

Anna Snellman
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons