Annons

Flitiga elever läser extra i Tingsryd

Den riktiga skolstarten i Tingsryds kommun sker inte förrän den 23 augusti. Redan nu finns dock 25 entusiastiska elever på plats på Dackeskolan för att gnugga lite extra.
Tingsryd • Publicerad 14 augusti 2010
Läraren Pelle Mejryd och eleverna Linda Karlsson och Robin Svensson är nöjda med Sommarskolan.
Läraren Pelle Mejryd och eleverna Linda Karlsson och Robin Svensson är nöjda med Sommarskolan.Foto: Markus Danielsson

Projektet på Dackeskolan har fått namnet Sommarskolan. I korthet innebär det att 25 stycken elever som ska börja nionde klass erbjuds två extra studieveckor innan den ordinarie terminen drar igång. Det är första gången som Dackeskolan kan erbjuda extra studier i matte, engelska och svenska.

– I huvudsak vänder vi oss till de som ska börja nian, men det finns även någon enstaka elev som är ett år yngre, berättar Robert Jonasson, rektor på Dackeskolan.

Annons

De elever som väljer att gå på Sommarskolan har valt att göra det av egen fri vilja. Ingen har alltså blivit tillsagd att avbryta sitt sommarlov två veckor tidigare än normalt.

– Jag tycker det är bra att gå här de här veckorna eftersom man får ett extra stöd. Den första dagen var det lite jobbigt men man vänjer sig rätt snabbt, säger Linda Karlsson, en av eleverna på Sommarskolan.

Kajsa Albrekt är en av de lärare som finns med i undervisningen på Sommarskolan. Hon säger att eleverna som är med i år har imponerat på henne.

– Det här har gått över förväntan. Eleverna är verkligen ambitiösa och pluggar sex timmar om dagen. Det är ingen fritidsgård de har kommit till utan de använder tiden på bästa sätt, säger Kajsa Albrekt.

Om det blir en Sommarskola även nästa år vet varken Robert Jonasson eller Kajsa Albrekt i dagsläget. När årets projekt är slut ska man först utvärdera premiäråret.

– Vi får se vad eleverna och deras föräldrar säger innan vi tar beslut om nästa år, säger Robert Jonasson angående framtiden.

Linda Karlsson kan mycket väl tänka sig en liknande grej även i framtiden.

– Ja, om man har ett behov av extra hjälp och kan få det här så är det ju jättebra, säger hon.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons