Annons
Det har strulat i förhandlingarna mellan nuvarande och eventuellt blivande arrendator av Tingsryds Hotell.
– Vi har trott att det var klart i olika vändor. Men det var lite omständigt, säger Fredric Öhman från Gepefek Hotels.
Tingsryd • Publicerad 29 december 2010
Det har varit många vändor sedan det blev klart att Gepefek vill sluta arrendera Tingsryds Hotell. Nuvarande hotellarrendator Fredric Öhman från hotellkoncernen Gepefek medger strul men han tror att frågetecknen nu har rätats ut.
Det har varit många vändor sedan det blev klart att Gepefek vill sluta arrendera Tingsryds Hotell. Nuvarande hotellarrendator Fredric Öhman från hotellkoncernen Gepefek medger strul men han tror att frågetecknen nu har rätats ut.Foto: Bernd Blankenburg

Enligt ett avtal med kommunägda fastighetsägaren Tingsryds Utvecklings och Fastighets AB, Tufab, ska han som nuvarande ägare hjälpa till att hitta sin efterträdare.

Vad som strulat vill nuvarande hotellarrendatorn inte gå in på.

Annons

– Nej, jag vill helst inte att fler tidningsartiklar ska dyka upp med folk som säger konstiga saker. Nu verkar det i alla fall som om frågetecknen har rätats ut. Jag räknar med att vi är klara med förhandlingarna på måndag eller tisdag, säger Fredric Öhman vars familjeägda hotellkoncern nu vill lämna Tingsryd och hotellet.

Klausulen om att arrendatorn som vill lämna hotellet ska hitta en efterträdare finns av historiska skäl. Efter tidigare konkurser har det nämligen under stundom dröjt nästan ett år innan en ny arrendator kom på plats.

– I kontraktet står att vi ska söka en ny intressent tillsammans och att vi gemensamt ska acceptera vem det blir. Vi är tacksamma för den hjälpen, säger kommunalrådet Arne Karlsson (M) som också är styrelseordförande i Tufab.

Denna gång hade dock klausulen inte behövts. Ty, personalen på plats har visat starkt intresse att få ta över efter familjen Öhman.

Mellan Öhmans och personalen har det uppenbarligen inte varit möjligt att sy ihop en överenskommelse. Bland annat för att hotellfamiljen ju vill ha en slant nu när man packar ihop och lämnar Tingsryd.

– Öhmans har haft förhandlingar med personalen som vi tycker har skött hotellet på ett utmärkt sätt. Men kontraktet mellan oss och Öhmans säger att en ny arrendator ska accepteras gemensamt, understryker Tufabs ordförande Arne Karlsson ännu en gång.

Tingsryds Hotell hålls öppet som vanligt förutom på kommande helgdagar.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons