Annons

Från tv till stallbacken

Hon var med och lanserade Barnkanalen på Sveriges Television.
Numera sitter emellertid Lotti Ekberg som vd för Tingsrydtravet när Anne Engmann Sommer är föräldraledig.
Tingsryd • Publicerad 26 mars 2011
Lotti Ekberg lämnade tv-branschen till förmån för stallbacken på Tingsrydtravet.Foto: Markus Danielsson
Lotti Ekberg trivs bra uppe i tornet på Tingsrydtravet.Foto: Markus Danielsson
Lotti Ekberg och travaren Gigant Bolt bekantar sig med varandra i solen på Tingsrydtravet.Foto: Markus Danielsson

Lotti Ekberg jobbade under många år på Sveriges Televisions redaktion i Växjö. Hon hade flera olika roller och var bland annat med i produktionen av de sommarprogram som brukar visas för barn och ungdomar under sommarlovet.

Men allting har som bekant ett slut. Det gäller även Lotti Ekbergs karriär inom den statliga televisionen. Numera fördriver hon sin vardag med att vikariera som vd för Tingsrydtravet medan ordinarie vd:n Anne Engmann Sommer är föräldraledig.

Annons

– Jag har suttit i styrelsen ett tag och även varit passiv medlem i Travsällskapet. Dessutom är jag hästintresserad sedan barnsben. Det gjorde att det kändes naturligt att hoppa in för Anne, säger Lotti Ekberg när Smålandsposten gör ett besök på Tingsrydtravets kansli.

Under de första veckorna på vd-stolen har Lotti Ekberg haft ett hektiskt schema.

– Det har varit väldigt intensiva veckor med många möten. Det är också många detaljer och avtal som man måste sätta sig in i. Det gäller att ha koll på vilka personer som gör vad i organisationen, säger hon.

Tingsrydtravet anno 2011 är en anläggning som sjuder av liv och aktivitet. Lotti Ekberg visar upp veckoschemat och det är sannerligen inte många blanka dagar i almanackan. Den 10 september är det dags för en av årets största begivenheter på banan. Då kommer nämligen en stor mängd hästägare från hela södra Sverige att besöka Tingsrydtravet.

– Vi ska vara värd för en stor hästmarknad. Det kommer att finnas hästägare från såväl Skåne som Blekinge och Småland. Det är naturligtvis mycket hedersamt att vi har fått det här uppdraget, säger Lotti Ekberg icke utan stolthet i rösten.

Den före detta tv-profilen säger också att hon ska försöka förvalta sitt uppdrag på allra bästa sätt under det närmaste året. Till framtidsplanerna hör exempelvis att försöka utöka samarbetet med de närliggande travbanorna i regionen.

– Det är givetvis också väldigt roligt att mötas av hästar när man kommer till jobbet, säger Lotti Ekberg med ett stort leende.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons