Annons

Fritidscenter vädjar om förlängt lån

Fridafors fritidscenter är skyldig kommunen 200 000 kronor sedan 2009. Nu hoppas de få sitt lån förlängt eftersom länsstyrelsen inte betalat ut projektmedel i tid.
Tingsryd • Publicerad 30 januari 2012

2009 beviljade kommunstyrelsens arbetsutskott Fridafors fritidscenter 200 000 kronor i tillfälligt lån till leaderprojektet ”Boende för alla”. Enligt avtal skulle lånet åter-betalas innan juni 2010, men projektet slutredovisades och några pengar betalades inte till kommunen.

I stället ville fritidscentret att lånet skulle avse det nya projektet ”Vandrings- och cykelleder” med återbetalning i december 2011, något som godkändes av kommunen.

Annons

Nu har de långa handläggningstiderna hos länsstyrelsen återigen skapat problem för Fridafors fritidscenter. De ansökte om utbetalning i december och enligt länsstyrelsen kan det dröja upp till sex månader innan några pengar kommer in. Nu hoppas de att kommunen förlänger lånet ytterligare i väntan på länsstyrelsens beslut.

Kommunstyrelsens arbetsutskott ska ta ställning till frågan vid dagens sammanträde, förslaget är att återbetalningstiden förlängs.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons