Annons

Fritidsgårdarna gynnas av positivt bokslut

Det positiva bokslutet för kultur- och fritidsnämnden ger ett litet tillskott till kommunens fritidsgårdsverksamhet.
– Det är inga stora summor men vi brukar lyckas med ett positivt resultat, säger ordförande Håkan Ohlsson (M).
Tingsryd • Publicerad 8 februari 2014
Håkan Ohlsson (M) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Håkan Ohlsson (M) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.Foto: Bernd Blankenburg
Stefan Johansson är kommunens fritidschef.
Stefan Johansson är kommunens fritidschef.Foto: Bernd Blankenburg

152 000 plus blir det för nämnden. Inga pengar som det går att skapa underverk med, men väl ett trevligt klirr i kassan för fritidsgårdsverksamheten om kommunfullmäktige godkänner önskemålet.

– I vår nämnd har vi ganska lätt för att hålla budget eftersom allt är så uppspaltat. Vi får inga oförutsedda kostnader som till exempel socialnämnden kan få, säger Håkan Ohlsson.

Annons

De senaste åren har nämnden satsat en hel del på fritidsgårdsverksamheten. Efter förra årets bokslut med 120 000 kronor i överskott drogs till exempel verksamheten i Väckelsång igång. Hur pengarna ska fördelas på kommunens fritidsgårdar är dock inte beslutat ännu.

– Men vår ambition är fortfarande att komma ner i källaren i Dackeskolans mellanstadiebyggnad. Det blir i så fall mycket mer pengar än så men det här skulle vara en bra början, säger förvaltningschefen Stefan Johansson.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons