Annons

Hall i dåligt skick kan leda till spelstopp

Med både ett herr- och ett damlag i innebandyns division 2 har Väckelsångs IK nu spelat två säsonger på dispens. Idrottshallen har nämligen stora brister och varken sargen eller matchklockan uppfyller bestämmelserna från Smålands Innebandyförbund.
Tingsryd • Publicerad 14 mars 2012
Samuel Åkesson är ordförande i Väckelsångs IK: Det här är en fin hall. Synd bara att enkla grejor ska fallera på det här viset. Foto: Bernd Blankenburg
Samuel Åkesson är ordförande i Väckelsångs IK: Det här är en fin hall. Synd bara att enkla grejor ska fallera på det här viset. Foto: Bernd BlankenburgFoto: 

Idrottshallen har stora brister överlag från dålig städning, fuktskador och mögelangrepp till trasiga fläktar, farliga strömbrytare och endast kallvatten i duschen.

Mest akut är att det vattenskadade golvet går i vågor, sargen är ihoplappad med tejp och matchklockan är underkänd för spel sedan länge av Smålands Innebandyförbund.

Annons

– Det är klockan som först och främst måste åtgärdas snarast. Den uppfyller inte bestämmelserna enligt förbundet. Men vi fick dispens för spelsäsongen 2010/11. Årets säsong har vi spelat utan gällande dispens, säger Tobias Hedberg som är herrlagets lagledare och vice ordförande i Väckelsångs IK.

Även sargen utgör en stor risk för att matchdomare helt enkelt förbjuder spel på grund av skaderisker.

Redan för fyra år sedan påtalade klubben hallens eftersatta underhåll och många brister. Många punkter som då lyftes fram har fortfarande inte åtgärdats av hallägaren Tingsryds kommun.

– Golvet fick en vattenskada i augusti 2008. Sedan dess kan man likna det vid en tvättbräda. Våra egna spelare har vant sig vid det ojämna golvet men gästande lag börjar undra, säger Tobias Hedberg.

Föreningen i Väckelsång är inte lika påstridig som vissa andra klubbar i kommunen. Man har hela tiden hoppats på att finna förståelse hos kultur- och fritidsnämndens politiker och tjänstemän. Men inget har hänt.

– Vi har hittills avstått från att söka hjälp från förbundet för att ställa krav på kommunen.

Nu har föreningen skrivit till både nämnden och förvaltningen.

– Vi vill berätta för politikerna i vilket dåligt skick idrottshallen är och att det krävs åtgärder inför kommande säsong, säger Tobias Hedberg.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons