Annons

Häst som drog hästskjuts föll

En av hästarna som drar Börjes hästskjuts snubblade och föll. Det sågs av en Tingsrydsbo som tyckte att kusken agerade okänsligt.
Tingsryd • Publicerad 9 augusti 2014

Via e-post berättade Tingsrydsbon detta:

”Tänker aldrig åka hästskjuts från Börjes! Var på Ica-parkeringen och hästskjutsen var på väg förbi och hästen ramlar ner på frambenen och han som kör hoppar inte av utan han börjar slå med piskan! Häststackaren börjar gå igen med uppskrapade framben och de som åkte med sa ingenting. Svärmor gick fram och frågade om han inte skulle kolla hästen så den inte var skadad men han bara fortsatte framåt.”

Annons

Bengtåke Rungegård är ansvarig för Börjes hästskjuts. Han fick rapport om händelsen som ägt rum i tisdags.

– Jag har också själv tittat på hästen. Den mår bra och har inga skador förutom ett skrubbsår. Det var ingen fara med hästen men han fick vila i onsdags.

Enligt Bengtåke Rungegård kan en häst snubbla precis som också en människa kan.

– Att kusken inte lämnade vagnen är en säkerhetsfråga. Så länge det finns passagerare på vagnen ska hästen hållas under kontroll när något händer, säger Bengtåke Rungegård och menar att kusken bedömde situationen rätt.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons