Annons

Hoppet kvar för Bisab – rekonstruktion fortsätter

Växjö tingsrätt beslöt i går att företagsrekonstruktionen av Bisab Tingsryd AB får fortsätta.
Tingsryd • Publicerad 31 december 2010

Tingsrättens bedömning är att det finns förutsättningar för att syftet med rekonstruktionen ska kunna uppnås. Det vill säga att företaget och dess verksamhet kan räddas undan konkurs. Slutdatum för rekonstruktionsarbetet är satt till den 10 mars.

Vid borgenärssammanträdet på tingsrätten i går fanns Swedbank och Skatteverket närvarande. Ingen av dem har motsatt sig att rekonstruktionen fortsätter.

Annons

Rune Andersson var företagets ombud vid sammanträdet. Han hade startat Bygg och industriservice i Tingsryd AB år 1992. För fyra år sedan sålde han företaget till nuvarande ägare. År 2009 omsatte Bisab 18,4 miljoner kronor. En nedgång med cirka 10 miljoner jämfört med året innan.

– Jag hoppas att rekonstruktionen lyckas. Den sammanställningen som advokaten och rekonstruktören Håkan Jansson har gjort ser positivt ut, säger Rune Andersson.

Enligt honom finns det gott om jobb åt de fem anställda som under rekonstruktionstiden alltså arbetar för fullt.

Företaget tillverkar och monterar stålstommar och arbetar som under-entreprenör åt större byggföretag.

Det var i början av december som företagsledningen ansökte om rekonstruktion eftersom man haft svårigheter att betala sina fakturor.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons