Annons

Ideell förening vädjar om uppskov

Ett förbud att släppa ut avloppsvatten skulle kunna äventyra hela camping- och nöjesverksamheten i Kärrasand. Vemboö bygdegårdsförening vädjar nu till samhällsbyggnadsnämnden att ändra klardatum från 2014 till 2015.
Tingsryd • Publicerad 31 december 2013
Carl-Henrik Henmalm (M).
Carl-Henrik Henmalm (M).Foto: 
Vemboö bygdegård.
Vemboö bygdegård.Foto: Emelie Olsson

I oktober stod det klart att samhällsbyggnadsnämndern beslutat förbjuda föreningen att släppa ut avloppsvatten genom den nuvarande avloppsanordningen från och med 1 maj 2014.

Föreningen överklagade inte beslutet eftersom de håller med om att det i sak är rätt. Däremot ställer de sig emot datumet eftersom det inte gynnar projektet. Skulle det hända saker som fördröjer projektet så skulle det enligt föreningen äventyra hela avtalet mellan föreningen och den arrendator som driver campingen. Det skulle i sin tur innebära utebliven verksamhet med uteblivna intäkter nästa år.

Annons

Dessutom menar styrelsen att 800 000 kronor för ny avloppsanordning är svårt för en ideell förening och att mark- och kostnadsfrågan är komplicerade frågor som måste behandlas.

"Med hänsyn till muntliga samtal, efter taget beslut om förbud och innehållet i denna skrivelse, är det styrelsens begäran och förhoppning att samhällsbyggnadsnämnden tar hänsyn till ärendets omfattning och ändrar datumet om förbud fram till säsong 2015".

– Vi diskuterade det mycket i nämnden, säger ordförande Carl-Henrik Henmalm (M) och fortsätter:

– Till slut beslutade vi att vi ska åka ut och besöka dem. Vi vill gynna föreningslivet och det här är tufft för dem. De säger att anordningen fungerar och därför måste vi åka ut och titta på den, säger han.

Vid nästa nämnd ska man sedan ta beslut om det blir uppskov eller inte. Skulle nämnden besluta om nytt klardatum så är det sista chansen, menar Carl-Henrik Henmalm.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons