Annons
14 personer tvingas gå från Jitech i Tingsryd. I onsdags fick företagets anställda besked om varsel och redan i fredags var alla uppsägningar klara.
– Vi var tvungna att klara av det så snabbt. Vi har inte muskler att rida ut det här, säger vd:n Roland Johnsson.
Tingsryd • Publicerad 30 juni 2014
Roland Johnsson är vd på Jitech.
Roland Johnsson är vd på Jitech.Foto: 

Företaget i stålindustrin har under årets första sex månader minskat sin försäljning så pass mycket att enda lösningen i dagsläget var att låta anställda gå. Enligt Roland Johnsson varslades först 15 kollektivanställda och två tjänstemän. Efter förhandlingarna som var färdiga i fredags drogs antalet uppsagda ner till 13 kollektivanställda och en tjänsteman.

– Att det gick så snabbt har flera orsaker. Det är inte normalt att låta personalen gå på semester utan att de får veta om de är berörda av det här eller inte. Sedan måste det gå snabbt för att vi ska klara av den här situationen.

Annons

Hur ser läget ut just nu?

– Vi har mycket nytt i görningen och vi drar mycket nya marknadsandelar. Ljuset finns i tunneln men problemet är att vi inte har muskler att rida ut det här med övertalighet.

Efter uppsägningarna har Jitech 114 anställda. Förra årets omsättning visade på 194 miljoner kronor.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons