Annons

Knutsfest med barnbidrag

I Rävemåla bygdegård var det feststämning i söndags när julen dansades ut, Årets Älmebodabo utsågs och socknens nyfödda firades och fick ett lokalt barnbidrag.
Tingsryd • Publicerad 16 januari 2012
Lily Fyhr, med mamma Louise Fyhr och pappa Reine Ohlsson, Lovisa Hilmersson med mamma Camilla Hilmersson och pappa Fredrik Hilmersson, Sebastian Jakobsson med mamma Evelina Jönsson och pappa Christian Jakobsson. Övriga barnbidragsmottagare var Mailiey Sofia Minela Lundberg, Johanna Paula Eliasson och Kevin Clareros.
Lily Fyhr, med mamma Louise Fyhr och pappa Reine Ohlsson, Lovisa Hilmersson med mamma Camilla Hilmersson och pappa Fredrik Hilmersson, Sebastian Jakobsson med mamma Evelina Jönsson och pappa Christian Jakobsson. Övriga barnbidragsmottagare var Mailiey Sofia Minela Lundberg, Johanna Paula Eliasson och Kevin Clareros.Foto: Lillian Petrovski
Titeln Årets Älmebodabo fick Stefan Johansson.
Titeln Årets Älmebodabo fick Stefan Johansson.Foto: Lillian Petrovski

Det var andra året två fester slogs ihop till en i Rävemåla bygdegård där det var julgransdans och tomtebesök igår eftermiddag, men också utdelning av det lokala barnbidraget till alla barn födda under året och korandet av årets Älmebodabo.

– Tidigare hade vi utdelningen i samband med luciafirandet, men det ändrades förra året, berättar Britt-Louise Berndtsson från Centerkvinnorna som tillsammans med Älmeboda sockenkommitté står för arrangemanget.

Annons

Sex barn, som fötts i Älmeboda socken under året, fick en välkomstpresent, ett lokalt barnbidrag på 1250 kronor i form av värdecheckar. Det är föreningar och företag i socknen som sponsrar barnbidraget och i år var det tolfte gången det delades ut.

– Jättebra, med värdecheckarna får man också tips på vad som finns, sade Louise Fyhr och Reine Ohlsson, som i somras flyttade till en släktgård i Gunnamåla, och funderade på att använda pengarna till en sandlåda till dottern Lily.

Årets Älmebodabo kan Stefan Johansson, Rävemåla, titulera sig. Han driver en entreprenadfirma som hans far, Gustav Johansson, startade på 1940-talet. Utmärkelsen fick han för sitt arbete med att anlägga en industritomt och en väg, som förhoppningsvis ska intressera företag att etablera sig i Rävemåla.

– Jag tillhör en liten, envis skara som tycker det är roligt att arbeta för bygden. Jag har jobbat här hela mitt liv, så visst har man en känsla för den.

Under eftermiddagen uppmärksammades också de lokala fotografer som bidragit till Älmebodas almanacka.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons