Annons

Kommunen kräver pengar av bolag

Tingsryds kommun kräver energibolaget Öresundskraft på 69 985 kronor. Kravet avser kommunens rättegångskostnader i samband med en tvist om ett nytt kraftverk i Fridafors.
Tingsryd • Publicerad 5 oktober 2010

I somras meddelade Öresundskraft att man drar tillbaka sin ansökan om att få bygga ett nytt kraftverk i Mörrumsån i höjd med Fridafors. För Tingsryds kommuns vidkommande innebar detta att flera års tvist gällande en ny fisketrappa vid det planerade kraftverket plötsligt var förgäves.

Nästa steg från kommunens sida blir att kräva Öresundskraft på 69 985 kronor i ett ärende till Miljödomstolen i Växjö. Pengarna ska ses som ersättning för de kostnader som kommunen har haft i samband med den rättegång som tog upp tvisten mellan kommunen och kraftbolaget.

Annons

Det ekonomiska kravet baseras på tid och kostnader för den kommunala handläggningen i frågan. Ansökan till Miljödomstolen innehåller en detaljerad redogörelse för kommunens hantering sedan allt började 2006.

– Det belopp vi begär ligger lågt räknat på den insats som vi egentligen har lagt ner i det här, säger Jörgen Larsson, landsbygdsutvecklare på Tingsryds kommun.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons