Annons

Kommunpolitiker ska få arvoden

I nästa mandatperiod blir det sannolikt så att ledamöterna i fullmäktige ska få ett arvode. Det verkar partierna i den borgerliga alliansen redan vara överens om.
Tingsryd • Publicerad 15 oktober 2010

Annars vill talesmännen för respektive förhandlingsgrupp inte avslöja fler detaljer. Även om stämningen mellan parterna beskrivs som god, så återstår allehanda knäckfrågor att diskutera och att försöka komma överens om.

- onsdags har vi presenterat vår lista över vilka politiska frågor vi vill ha lösta. Det är fjorton punkter och bland dem finns så klart matfrågan med och även frågor kring den kommunala organisationen. Men vi har inte hunnit knåda särskilt mycket med det ännu, säger Centerns förhandlingschef Sven-Erik Svensson.

Annons

Enligt honom verkar dock hans parti vara överens med M, KD och FP om att ledamöterna i fullmäktige ska få en ekonomisk ersättning för sin insats. Däremot är det inte klart om fullmäktiges möten i framtiden ska hållas på dagtid i stället för som nu på kvällar.

Frågan om vem som ska bli kommunstyrelsens ordföranden, det vill säga heltidsanställt och avlönat kommunalråd, har ännu inte klarats upp.

-Vi försöker lösa alla problem. Men vi är inte färdiga med något ännu, säger Inge Strandberg som är talesman för Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet.

Centern har alltså lämnat sin önskelista till motparten. Därifrån kommer en likadan lista nästa torsdag den 21 oktober. Det är egentligen då den politiska närkampen börjar på allvar.

-Hittills har vi bara växlat idéer utan att vi på riktigt har börjat de hårda diskussionerna, säger Sven-Erik Svensson.

Det får visa sig då om den goda stämningen runt förhandlingsbordet består.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons