Annons

”Korrö lämplig för privatisering”

Den planerade köksutbyggnaden på Korrö loge väntas plötsligt bli en miljon dyrare än tidigare beräknat. Då slår Carl-Henrik Henmalm (M) bakut och föreslår att Korrö ska säljas till en arrendator.
Tingsryd • Publicerad 23 augusti 2014
Korrö, en vy med Ronnebyån och restaurangen i bakgrunden. Den har blivit en succé men flera miljoner behövs på grund av miljökrav.
Korrö, en vy med Ronnebyån och restaurangen i bakgrunden. Den har blivit en succé men flera miljoner behövs på grund av miljökrav.Foto: Bernd Blankenburg
Smålandsposten onsdag 2 mars 2011. Redan för tre år sedan var en annan ägarstruktur ett aktuellt tema.
Smålandsposten onsdag 2 mars 2011. Redan för tre år sedan var en annan ägarstruktur ett aktuellt tema.Foto: Bernd Blankenburg

– Jag anser att Korrö är ett sådant objekt som man kunde sälja till en privat ägare. Exempelvis nuvarande arrendatorn. Den första september ska vi ha ett möte om detta, säger Carl-Henrik Henmalm.

Någon privatiseringsivrare vill han inte vara: "Jag skulle aldrig föreslå att vi säljer Tingsryds Energi AB, Teab." Energiverket har stor betydelse för samhället. Korrö vandrarhem med tillhörande restaurang skulle dock enligt honom med fördel kunna privatiseras.

Annons

– Att äga Korrö är ingen kommunal kärnverksamhet. Vi har annat som vi i stället måste investera i, säger ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden som har ansvaret för Korrö.

Den egentliga ägaren är dock en stiftelse. Att så är ser Henmalm dock inte som ett hinder för en eventuell privatisering, läs försäljning. I det här sammanhanget syftas inte på naturreservatet utan på vandrarhemmet och restaurangen.

Bakgrunden till det här är att det plötsligt blir en kraftig kalkylförändring för nödvändiga åtgärder. Restaurangköket har blivit för litet eftersom antal gäster har ökat lavinartat. Ett mottagningskök i Korrö loge verkade kunna bli en lösning.

– Köket var kalkylerat till 1,6 miljoner kronor. Nu har nämnden fått nya siffror och då ska köket plötsligt kosta en miljon kronor mera. Då slog jag bakut. Jag accepterar inte detta, säger Carl-Henrik Henmalm.

Han vill nu hitta en lösning där Korrö säljs till en privat entreprenör.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons