Annons

Kyrkans planerade entré godkänd

Framöver ska tillgängligheten öka utanför Södra Sandsjö kyrka. Efter att länsstyrelsen nu har gett sitt godkännande får entrén byggas om.
Tingsryd • Publicerad 9 december 2013
Södra Sandsjö kyrka har genomgått en del förändringar. Förra året lades taket på kyrkan om.
Södra Sandsjö kyrka har genomgått en del förändringar. Förra året lades taket på kyrkan om.Foto: 

Förra året skickades en ansökan om ombyggnationen in till länsstyrelsen. Syftet är att tillgängliggöra Södra Sandsjö kyrka genom att riva den befintliga entrétrappan och rampen, flytta fram trappan cirka 50 centimeter och på så vis också utöka vilplanet. Dessutom ska räcken med handledare monteras.

"Med de planerade åtgärderna förbättras tillgängligheten till kyrkan, vilket länsstyrelsen ställer sig positiv till. Förslaget håller god kvalitet varpå länsstyrelsen anser att de planerade arbetena ska kunna genomföras utan att kulturhistoriska värden minskas eller förvanskas", skriver länsstyrelsen nu i sitt beslut.

Det finns redan i dag en handikappramp men lutningen är för hög och vilplanet för litet. Trappan i dåligt skick och entrén ger enligt länsstyrelsen ett brokigt intryck.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons