Annons

Lottovinnare såg rätta raden i tidningen

Tack vare Smålandsposten avslöjades lotto­vinsten för den lycklige vinnaren i Väckelsång. Efter att ha sett den rätta raden i tidningen insåg mannen att familjen blivit 7,3 miljoner kronor rikare.
Tingsryd • Publicerad 3 december 2013

90 kronor för 15 enkel­rader på lotto gav rejäl utdelning för familjen. Men det var först morgonen efter avslöjandet om storvinsten på Ica Nära i Väckelsång som pappan i familjen förstod vad som hade hänt. Då läste han nämligen om vinsten i Smålandsposten, dubbel­kollade vinstraden och väckte sedan sin fru med chockbeskedet.

”Jag rusade in och väckte­ frugan som låg och sov. När hon vaknade till jublade jag bara att vi har blivit lottomiljonärer. Hon trodde att jag var galen ända tills hon själv rättade och såg att det var sant”, sa pappan till Svenska Spel enligt ett pressmeddelande.

Annons

Familjen som efter vins­ten har valt att vara anonyma har varit trogna­ spelare i tre års tid. Vinstchecken får de själva hämta ut i Visby samtidigt som de får ekonomisk rådgivning av bankpersonal.

”Nu kan jag äntligen göra det jag drömt om länge, länge och det är att köpa en ny båtmotor.­ Sedan ska vi så klart lösa lån och bygga lite på huset. Men det roligaste av allt är att kunna ge barnen en miljon var i julklapp”.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons