Annons

Magdalena Cavallin har vernissage

En färdig tavla ska inte för all framtid se ut som den gör.
– En bild ska hela tiden förändras, säger konstnären och illustratören Magdalena Cavallin.
Tingsryd • Publicerad 22 februari 2014
Magdalena Cavallin får hjälp av svågern Roger Svensson att hänga sina tavlor på Tingsryds bibliotek.
Magdalena Cavallin får hjälp av svågern Roger Svensson att hänga sina tavlor på Tingsryds bibliotek.Foto: Bernd Blankenburg
Konstnären och illustratören Magdalena Cavallin gästar Tingsryds bibliotek med sin konst.
Konstnären och illustratören Magdalena Cavallin gästar Tingsryds bibliotek med sin konst.Foto: Bernd Blankenburg

Hon gästar Tingsryds bibliotek för första gången med sin konst och i dag lördag kan den som vill träffa henne på vernissage där. Hennes tavlor finns också utställda på biblioteket i Urshult.

– När jag börja arbeta med en tavla då utgår jag från något personligt. Men den färdiga bilden finns inte bara till för mig utan den ska också säga något till en annan person.

Annons

Magdalena Cavallin vill att de som besöker hennes utställning och ser hennes bilder ska se olika saker varje gång de ser på dem.

– Jag fungerar själv så som betraktare. Går jag på en utställning då vill jag hitta en tavla som ändras. En tavla där jag kan hitta något annat innehåll än förra gången. En bild ska inte vara statisk.

Hon är gift med Mikael Cavallin och bor i Höganäs. År 2010 vann hon Kolla! - en tävling för grafisk design och illustratörer. Hon vann en silvermedalj i tävlingen för illustrationerna till "Gå inte fel kamel" av Mikael Cavallin.

Hon är alltså illustratör också och har medverkat i flera bilderböcker.

Magdalena Cavallin är inbjuden av Tingsryds Konstförening. Då passar hon på att besöka sin syster och glaskonstnären Annika Jarring som bor tillsammans med konstnären Roger Svensson i Räveboda i Urshult.

Utställningarna i Tingsryd och Urshult pågår till den 21 mars på bibliotekens öppettider.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons