Annons

Mårdslycke Krog har byggt till igen

Mårdslycke Krog har blivit 120 kvadratmeter större igen.
– Det var vi tvungna till för att få plats med alla gäster, säger Jens Holmström som för tre år sedan vågade satsa på en restaurang som en del av Tingsryds camping.
Tingsryd • Publicerad 13 oktober 2010
Jan-Olof Colleen och Jens Holmström har lätt att le. Satsningarna med Tingsryds camping och Mårdslycke krog har blivit lönsamma projekt.
Jan-Olof Colleen och Jens Holmström har lätt att le. Satsningarna med Tingsryds camping och Mårdslycke krog har blivit lönsamma projekt.Foto: Bernd Blankenburg
Jens Holmström och Inge Fälth har fått större svängrum i nya köket.
Jens Holmström och Inge Fälth har fått större svängrum i nya köket.Foto: Bernd Blankenburg

Då hade han pirr i magen. Inte minst för att restaurangen ju ska hålla öppet alla dagar året runt. Det var inte säkert att satsningen skulle lyckas och bli ekonomiskt lönsam.

Redan året efter var det nödvändigt att bygga ut restaurangen till dubbel storlek. Och i år är det dags igen.

Annons

– Nu har vi utökat med 120 kvadratmeter till. Vi hade inte tillräckligt med plats. Många lunchgäster upplevde att det var fullt och då vände de i dörren. Det är inte bra. Det förlorar man kunder på, säger Jens Holmström.

Tillsammans med ägaren av Tingsryds camping, Jan-Olof Colleen, har han i fjol bildat Mårdslycke Krog AB. Det går lysande för bolaget. Man satsar mycket på lokalt producerade råvaror: "Nu inleder vi också ett samarbete med Börjes Lantkött."

– I dag har vi cirka 150 lunchgäster vardagar samt att vi levererar 70 lunchportioner till fyra industrier i Tingsryd. Kvällar går bra på sommaren men det minskar under hösten för att åter öka med julbord från och med november. På helger har vi öppet på beställning.

Restaurangbolaget säljer enligt Jens Holmström mat för ungefär sex miljoner kronor om året. Sju heltidsanställda måste under turistsäsongen få hjälp av ytterligare fem personer. Tillsammans med Jan-Olof Colleens campingföretag (fem heltidsanställda och fyra till under säsongen) arbetar alltså upp till 21 personer i Mårslycke.

Med ökad personalstyrka var det också nödvändigt att bygga ett större kök med smidigare arbetsflöde.

– Med tillbyggnaden får vi möjlighet att erbjuda en vackert belägen konferenslokal här intill sjön Tiken. Men allt det här är bara början. Vi har mera på gång, säger Jan-Olof Colleen.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons