Annons

Musikalisk invigning av nya KV

Det blev en musikalisk inledning på sport­lovet när Kulturverkstan höll sin nyinvigning i?går eftermiddags. Unga talanger bjöd på sin musik, färgglada ­semlor stod uppdukade och inbjudna gäster inspekterade de nya, fräscha lokalerna.
Tingsryd • Publicerad 18 februari 2014
Daniel Hylse ackompanjerade Elmin Omer vid invigningen.
Daniel Hylse ackompanjerade Elmin Omer vid invigningen.Foto: 
Invigningen av nya Kulturverkstan och Lotta Rössel fyller på kaffe. Från vänster Sara Ljungdahl, Julia Gillsjö, Brittany Ingströmer, Elmin Omer och Gunnar Engblom.
Invigningen av nya Kulturverkstan och Lotta Rössel fyller på kaffe. Från vänster Sara Ljungdahl, Julia Gillsjö, Brittany Ingströmer, Elmin Omer och Gunnar Engblom.Foto: Bernd Blankenburg

10-årige Elmin Omer klippte kassettbandet som symboliskt hängts upp utanför ingången till nya Kulturverkstan och ordförande Daniel Hylse passade på att säga några väl valda ord inför de inbjudna gästerna. På plats var bland andra Korpalycke Bygg som skött byggnationen, kommunens samhällsbyggnadschef Jonas Weidenmark och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Carl-Henrik Henmalm (M).

– Det har funkat riktigt bra. Har det varit några problem så har det snabbt roddats om och löst sig, sa Daniel Hylse och fortsatte riktad mot kommunens representanter:

Annons

– Det blev lite dyrare än vad det skulle bli. Men vi tackar och bockar.

Kommunstyrelsen fick ­förra året skjuta till drygt två miljoner kronor för tillbyggnad, nytt tak och ventilation som först uppskattades gå på omkring fem miljoner kronor. Slutnotan hamnade på 7,3 miljoner kronor.

Färgglada semlor stod uppdukade i det nu betydligt större kaféet och flera­ elever bjöd besökarna på skönsång. En av dem var bandklipparen Elmin Omer som bjöd på tre egenskrivna låtar med kärlekstema.

– Jag har gått här i två år ungefär och jag tycker att bygget blev jättebra. Jag är här och sjunger och jag skriver egna låter som oftast handlar om kärlek, sa han och njöt av festen som efter invigningen fortsatte med öppet hus.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons