Annons

Musikpris tar bandet ut i Europa

Tingsrydsbandet Så jävla heligt tog i helgen hem en tredjeplats i finalen av Musik Direkt. Musikgruppen representerade Kronobergs län när Riksfestivalen Imagine genomfördes i Sundsvall.
Tingsryd • Publicerad 4 juni 2014
Johanna Logarn
Johanna LogarnFoto: 
Tingsrydsbandet Så jävla heligt repar i Kulturverkstaden.
Tingsrydsbandet Så jävla heligt repar i Kulturverkstaden.Foto: 

– Det känns så jäkla bra! Det är ett stort pris för oss eftersom vi sjöng på svenska. Vi blev jätteglada! säger sångerskan Johanna Logarn.

Bandet Så jävla heligt bildades 2012 och består av Fredrik Johansson, Linnea Källström, Emil Holmström samt Johanna Logarn. Tre fjärdedelar av gruppen kommer från Tingsryds kommun och de har sin bas på Kulturverkstan.

Annons

Under helgens final av Musik Direkt spelade bandet två låtar inom genren neoprogg och rock. Något som Johanna Logarn beskriver som att man tar något gammalt och skapar något nytt. Och enligt henne verkade publiken tycka om det.

– Det kändes som om de gillade det. Vi såg många glada ansikten i publiken, säger hon.

Musikgruppen fick alltså tredjepriset och det innebär att de ska gästspela på finalen av den belgiska motsvarigheten till Musik Direkt i slutet av juni.

– Det kändes jättekul att ha fått det priset! Det är roligt att upptäcka att vi som svensktalande band inte har några begränsningar. Och det är kul att få det bekräftat, säger Johanna Logarn.

Fram till dess att Så jävla heligt kommer att spela på Imaginefinalen i Botanique i Bryssel är det bara förberedelser som gäller.

Vad ser du fram emot mest med gästspelningen i Belgien?

– Det ska bli jätteroligt att få höra vad de som inte pratar eller förstår svenska får ut av musiken.Det kommer bli jättespännande att få veta det! säger Johanna Logarn.

Ellenor Erixson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons