Annons

Ny chef vill rikta blicken framåt

Efter viss turbulens i förvaltningen har Tingsryds socialnämnd rekryterat Katarina Carlzon som ny äldreomsorgschef.
- Jag söker nya utmaningar, säger den utvalda.
Tingsryd • Publicerad 29 mars 2012
Katarina Carlzon ny äldreomsorgschef.
Katarina Carlzon ny äldreomsorgschef.Foto: 

Med tanke på att det förekommit en viss turbulens i förvaltningen nyligen lär utmaningarna inte låta vänta på sig.

Men den nye äldreomsorgschefen tänker inte fördjupa sig i historisk problematik utan hon vill koncentrera sig på jobbet som ska göras.

Annons

-Det är bra att veta vad man behöver veta. Resten kan man hålla sig neutral till.

I dag är Katarina Carlzon enhetschef på vårdboende Sjöliden i Braås där det finns 30 lägenheter. Hon har också ansvar för hemtjänsten till ett 40-tal äldre i området som även omfattar Dädesjö.

När hon sökte jobbet som äldreomsorgschef i Tingsryd beskrev hon sig själv så här:

”Kvinna mitt i livet med behov av utveckling i arbetet. Har arbetat 14 år som enhetschef. Har lätt för att skapa god stämning, sprida glädje och skapa kontakter. God prioriterare och tänker framåt.”

Katarina Carlzons familj består av maken Patrik och ”två stora barn som klarar sig själva”. Att arbetsområdet i Tingsryd nu blir ett snäpp större än i Braås ser hon fram emot med förväntan.

-När jag såg annonsen då tänkte jag att det där vill jag testa. Jag kan ännu inte allt om jobbet och måste lära mig en del. Det krävs lite mod att ta ett sådant jobb men jag är inte den rädda typen, säger hon.

Katarina Carlzon tillträder som äldreomsorgschef den 16 juli. Och vad hon i dag inte vet om Tingsryds kommun det tänker hon lära sig då.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons