Annons

Ny kommunchef i Tingsryd

Omsorgschefen i Hässleholm Laila Jeppsson ska bli ny kommunchef i Tingsryd. Hennes ursprungliga hemtrakt är Hovmantorp och i dag bor hon i Sölvesborg.
Tingsryd • Publicerad 9 januari 2012

Sannolikt tillträder hon den 1 april. Den lilla osäkerheten som ännu finns beror på att Tingsryds kommun ännu inte fattat något officiellt beslut om att anställa Laila Jeppsson som kommunchef.

– Jag har mbl-förhandlingar med fackliga organisationer i dag på förmiddagen. På måndag nästa vecka ska kommunstyrelsen fatta beslut om en ny kommunchef, säger Tingsryds kommuns personalchef Helena Clemedtson.

Annons

Laila Jeppsson har varit omsorgschef i Hässleholm i fyra år. Hennes arbetsområde i en kommun med 50 000 invånare är stort.

– Därför är jag inte så ofta ute i verksamheten. Men jag har bra medarbetare, säger den 51-åriga Laila Jeppsson som är chef för cirka 1500 anställda.

Budgeten för omsorgsförvaltningen i Hässleholm är ungefär lika stor som hela Tingsryds kommuns, cirka 690 miljoner kronor. Som blivande kommunchef ska hon vara chefernas chef i den kommunala förvaltningen i Tingsryd som totalt har omkring 1100 anställda.

Laila Jeppsson byter alltså ner sig när det gäller kommunstorlek (Tingsryd har 12 200 invånare) men hon får en högre befattning.

– Det ska bli spännande att lära känna Tingsryds kommun ur perspektivet som kommunchef. Tidigare har jag bara varit på besök eller genomresa. Mitt intryck är att man gör många grejor i Tingsryd och att det händer mycket. I förhållande till folkmängden har kommunen ett otroligt omfattande näringsliv med många företag.

Den nye kommunchefen är imponerad av Tingsryds kommuns framtidsstrategi som formuleras i Vision 2030.

Även om alla formaliteter ännu inte är klara så tillträder hon sitt nya jobb i april.

– Jag har fått ett erbjudande av kommunalrådet Arne Karlsson som jag har accepterat, säger Laila Jeppsson som arbetat i flera kommuners förvaltningar under 33 år.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons