Annons

Ny organisation på socialförvaltningen

Nu står det klart att socialförvaltningens organisation i Tingsryd förändras i höst. Äldre- och handikappomsorgen slås ihop till en avdelning och en ny avdelning för hälso- och sjukvård bildas.
Tingsryd • Publicerad 12 juli 2012

På socialnämndens sammanträde i mitten av juni återremitterades ärendet om organisationsförändringarna. Gert Andersson (S) ansåg då att det saknades utvärdering och risk- och konsekvensanalys av den gamla organisationen.

Nu står det dock klart att det blir förändringar inom förvaltningen redan i höst. Äldre- och handikappomsorgen ska slås samman och bli avdelningen för äldre- och funktionshinderomsorg för att effektivisera verksamheten.

Annons

Sammanslagningen ska enligt socialchefen Magnus Wallinder ske på ledningsnivå och inte innebära några direkta förändringar i basverksamheten. Avdelningschef blir den nuvarande handikappomsorgschefen Katarina Carlzon.

Samtidigt bildas avdelningen för Hälso- och sjukvård där sjuksköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter samlas med hjälpmedelstekniker och hjälpmedelsförråd.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons