Annons

Nya matavgifter och taxor nästa år

Matavgifter och timpris inom socialförvaltningen kan höjas nästa år. Det innebär bland annat att matabonnemanget där samtliga måltider ingår höjs med 60 kronor i månaden.
Tingsryd • Publicerad 11 december 2013

Bakom höjningen står intern matprishöjning med 2,4 procent och lönekostnadsökning med omkring 2,6 procent. För de Tingsrydsbor som via socialförvaltningen till exempel får sin mat genom ett månadsabonnemang, blir den nya kostnaden 3?060 kronor i månaden jämfört med tidigare 3 000. När det gäller maxavgiften per timme föreslås en maxhöjning med åtta kronor i timmen. I förslaget ställer man det i relation till övriga länets kommuner och konstaterar att matavgifterna ligger på ungefär samma nivå som grannkommunerna.

I Växjö kostade månads­abonnemanget 3?453 kronor, i Alvesta 3 000 kronor och i Uppvidinge kostade det 3 427 kronor under det gångna året.

Förslaget som kommer från socialnämnden har nu godkänts av kommunstyrelsen. De skickar förslaget vidare till kommunfullmäktige för beslut och föreslår samtidigt att socialnämnden varje år själva fastställer nya avgifter som inte överstiger konsumentprisindex inför kommande år.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons