Annons

Övergivna kattungar får nya hem

Många läsare berördes när de läste om de tre kattungarna som hittades i en banankartong intill vägen i Dångebo. Smålandsposten kan nu berätta att de trivs bra i sina nya hem.
Tingsryd • Publicerad 28 juni 2014
Foto: 

Det var djurvännerna Bert Berglund och Signe Uleskog som räddade livet på de tre små kattungarna.

– Det var många som ringde efter reportaget i tidningen. Kattungarna har nu fått ordentliga hem med människor som tar hand om dem, säger Signe Uleskog med en stor lättnad.

Annons

Carina Sellman hämtade den vita kattungen. En annan tog hand om de andra två.

– Den vita var självständig. De andra två sov och lekte ihop. Därför ville jag att de skulle fortsätta få vara tillsammans, säger Signe Uleskog.

Hemma hos Carina Sellman myser den vita kattungen i hörnsoffan. Hon får mycket kärlek av den nya familjen.

– Jag har en äldre katt och en katt som är fyra år. Eftersom jag inte vet hur länge till den äldre katten lever så hade jag funderat på att skaffa en ny, så att fyraåriga katten inte blir ensam framöver. Så såg jag efterlysningen på Facebook.

Den vita kattungen fick åka till det nya hemmet i Tingsryd. Och fick ett nytt namn.

– Jag har döpt henne till Zigne efter Signe, säger Carina Sellman.

Carina Sellman myser med katt-ungen Zigne, 11 veckor. Senaste veckan har Zigne varit hos veterinären, blivit avmaskad och fått behandling mot öronskabb. Zigne trivs bra i sitt nya hem.

Foto: Anna Snellman

Anna Snellman
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons