Annons

Parkföreningen vill inte ha bidrag

Urshults Parkförening tackar för välviljan men tackar nej till kommunens utlovade bidrag.
– Vi har fått pengar så det räcker, säger föreningens ordförande Marianne Karlsson.
Tingsryd • Publicerad 19 augusti 2010
Bygget av nya Parken i Urshult har helt och hållet finansierats med försäkringens ersättning för branden.
Bygget av nya Parken i Urshult har helt och hållet finansierats med försäkringens ersättning för branden.Foto: Bernd Blankenburg

Det är sannerligen inte ofta att Tingsryds kommun får brev där en föreningen tackar nej till redan beslutade bidrag. Men se, det händer.

– Det är egentligen inget konstigt med det. Kommunen lovade oss ett bidrag om kostnaden för återuppbyggnaden av Parken översteg ett visst belopp. Men nu är det så att vi kunde bygga nya Parken med de pengar som vi fick av försäkringsbolaget efter branden, säger Marianne Karlsson.

Annons

Kommunen hade sammanlagt beviljat bidrag på drygt 580000 kronor. Då kalkylerade man med att den totala byggkostnaden för nya Parken skulle uppgå till cirka 13,6 miljoner kronor. Det var också den summan som försäkringsbolaget betalade ut.

Att riva den nedbrunna byggnaden (17 maj 2008) och bygga upp den nya kostade några tiotusentals kronor mindre än försäkringsbeloppet.

– Därför har vi inget behov av och vi får inte heller utnyttja de beviljade bidragen från kommunen, säger Marianne Karlsson.

Den 20 februari i år invigdes nya Parken. Genom en lokal insamlingskampanj hade pengar samlats in för inventarier och inredning av olika slag. Parkföreningen fick alltså ett generöst stöd från Urshultsborna för att återköpa ortens viktigaste samlingslokal.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons