Annons

Patient försvann från vårdhem - hittades i dike

Rosenhills vård och omsorg AB i Tingsryds har gjort en anmälan till Socialstyrelsen enligt lex Maria. Då en av deras patienter utan tillsyn försvunnit och hittats dagen efter i ett dike
Tingsryd • Publicerad 3 juli 2012

Försvinnandet av patienten upptäcktes morgen den 26 maj, då patienten inte fanns på sitt rum. När personalen inte hittade patienten i byggnaden eller på vägen tillkallades verksamhetschefen. Även polisen tillkallades.

Vid middagstid dagen efter hittades sedan patienten nära Konga i ett dike av polisen. Det är drygt en mil från vårdhemmet. Ambulans tillkallades och patienten kördes till Växjö lasarett för observation. En undersökning visade att patienten inte hade några allvarliga skador.

Annons

Patienten avvek från boendet redan kvällen innan enligt internutredningen. Personalen hade ingen koll på att patienten hade försvunnit. Utredningen visade att varken nattmedicin och tillsyn av patienten inte gjorts enligt rutinerna.

Efter händelsen fördes samtal med personalen kring tillsynsrutiner kväll och natt. Efter det har nya rutiner vad gäller tillsyn av patienten skrivits. Detta på personalens önskemål.

Emma Holmberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons