Annons

Pengar beviljade att utreda våtmark

Länsstyrelsen har beviljat ett bidrag på högst 34 500 kronor till kommunens vattenprojekt om att anlägga en våtmark.
En våtmark skulle kunna förbättra förutsättningarna för att nå miljömålen i Bräkneån.
Tingsryd • Publicerad 9 juli 2012

Tingsryds kommun vill genom vattenprojektet utreda olika alternativ för möjligheterna att anlägga en våtmark i anslutning till Bräkneån vid Tingsmålamaderna mellan sjöarna Ygden och Tiken. I förstudien ska det bland annat utredas vilka effekter en våtmark skulle få på näringstransporten i vattendraget, samt påverkan på omgivningen.

Länsstyrelsen skriver att om förstudien leder till att en våtmark förverkligas i området skulle det bidra till att minska näringstransporten i Bräkneån som i det aktuella området inte uppnår god status var gäller näringsämnen.

Projektets totala kostnader uppgår till 69 000 kronor och kommunen har ansökt om Lova-bidrag för 50 procent av kostnaderna. Enligt beslutet betalas nu cirka 26 000 kronor ut till kommunen och när slutrapporten kommit in beslutar länsstyrelsen om slutligt bidrag, med maximalt cirka 8 500 kronor ytterligare.

Emma Holmberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons