Annons

Pirater tog över på Kaskads invigning

Pirater, gång på plankan och skattjakt, upplägget är som hämtat från en Hollywoodfilm. Men i själva verket är det Vattenpalatset Kaskad i Tingsryd som har nyinvigning.
Tingsryd • Publicerad 6 februari 2012
Hela personalen var klädda som pirater. På bilden syns Kim Lund, Kerstin Nilsson och Lena Börjesson.
Hela personalen var klädda som pirater. På bilden syns Kim Lund, Kerstin Nilsson och Lena Börjesson.Foto: Tomas Serholt
Mattias Holst, 6 år, var på badhuset tillsammans med sina föräldrar och tyckte att plankan var det roligaste.
Mattias Holst, 6 år, var på badhuset tillsammans med sina föräldrar och tyckte att plankan var det roligaste.Foto: 
Kapten Hajmat spelade teater och bjöd barnen på godis och glass.
Kapten Hajmat spelade teater och bjöd barnen på godis och glass.Foto: 
Maria Karlsson, för dagen klädd i piratkostym, är platschef på Vatten-palatset Kaskad. Hon var väldigt nöjd med dagen.
Maria Karlsson, för dagen klädd i piratkostym, är platschef på Vatten-palatset Kaskad. Hon var väldigt nöjd med dagen.Foto: 

Sedan den 1 januari är det Medley som driver Vattenpalatset Kaskad i Tingsryd och under lördagen var det nyinvigning med pirattema i badhuset. Det var många besökare på badhuset under dagen, varav de flesta var barnfamiljer. Barnen bjöds bland annat på skattjakt, plankgång och tipspromenad i pirat-anda. Dessutom var Kapten Hajmat på besök och spelade teater och bjöd på glass till alla barn. Kapten Hajmat heter egentligen Kristoffer Stålbrand och är skådespelare från Stockholm.

– Kapten Hajmat är en figur som jag har kommit på själv och jag brukar uppträda på liknande event på Medleys badhus runt om i landet, säger Kristoffer Stålbrand.

Annons

Maria Karlsson, platschef på Vattenpalatset, tycker att pirattemat passar utmärkt i en badmiljö.

– Det är ett äventyrligt tema och ett roligt event att ha på ett äventyrsbad.

All personal på badhuset var utklädd till pirater och det är inte bara något som uppskattades av badgästerna utan även av personalen.

– Detta är ett stort per-sonalevent också. Det är kul för oss att gå in i roller och låta fantasin flöda fritt, säger Maria Karlsson.

Badhuset brukar ha mycket besökare på lördagar men under piratdagen var det extra mycket. Jämfört med en vanlig lördag var det cirka 100 fler besökare och fler kommunbor än vanligtvis.

En av alla besökare var sexåriga Mattias Holst från Tingsryd. Han var på badhuset med sin mamma och pappa och tyckte att det var roligt med pirattema.

– Att gå på plankan var det roligaste, säger han.

Maria Karlsson var väldigt nöjd med dagen och tycker att det är jätteroligt med så många besökare.

–  När man gör något sådant här för första gången så vet man inte hur responsen ska bli men vi har bara fått positiva reaktioner. Det har varit bra uppslutning på alla aktiviteter och föräldrarna har varit positivt överraskade.

Redan den 24 mars är det dags för en ny piratdag på badhuset.

Tomas Serholt
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons