Annons

Plus på 26 miljoner

Vid årets slut kommer Tingsryds kommun ha 26 miljoner kronor över. Så säger prognosen i en delårsrapport.
Tingsryd • Publicerad 31 oktober 2010

– Det är förstås mycket glädjande att rapporten är positiv. Men vi får inte glömma att detta resultat har vi inte åstadkommit själva. Vi har fått ett tillfälligt konjunkturstöd, sänkta arbetsgivaravgift och mera statsbidrag i övrigt, är kommunalrådet Arne Karlssons (M) kommentar.

Han menar att god ekonomisk kontroll över kommunens verksamheter även i fortsättning är ett måste. Framförallt som han fruktar att efter några goda år så lurar ett minus år 2014.

Annons

– Då krävs kanske nya besparingar, tror han och påminner att åldringscenter Örnen då står klar och kommer att belasta budgeten med stora driftskostnader.

Dessutom lär folkminskningen inte stanna av utan öka och detta betyder minskande skatteintäkter. Med varje kommunbo som försvinner förlorar kommunen cirka 48000 kronor i skatt.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons