Annons

Pojke rymde från ungdomshem

En pojke som är intagen på ungdomshemmet Ryds brunn lyckades fly under helgen. Han misstänks ha fått hjälp utifrån och var på tisdagsmorgonen ännu inte återfunnen.
Tingsryd • Publicerad 24 juli 2012

– Ett fönster hade frigjorts från utsidan och man tror att han hade medhjälpare, säger närpolischef Pär-Axel Tobiazon.

Ryds brunn är ett ungdomshem som Statens institutionsstyrelse, SIS, har ansvaret för. Där bor pojkar i åldrarna 13 till 18 år som har psykosocial problematik med pågående kriminalitet och missbruk.

Annons

Var pojken försvann efter helgens fritagande är oklart. Pär-Axel Tobiazon menar att polisen var inkopplad i startskedet för sök i närområdet, att de nu inte har några pågående insatser, men att pojken är efterlyst.

– Vi är behjälpliga att söka i närområdet och har tidigare alltid varit engagerade i sökarbetet med hund när det precis har inträffat. Vi kollar bussar och bilar vid eventuella flyktvägar, men vi har inget på gång just nu.

Det har heller inte inkommit några vittnesuppgifter och det finns i nuläget inga svar på vem som hjälpte pojken att fly.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons