Annons

Polisen söker vittnen efter bussrån

Den man som på måndagskvällen rånade en busschaufför vid busshållplatsen intill Hammarplast var i går fortfarande på fri fot.
Tingsryd • Publicerad 31 oktober 2012

– Vi är intresserade av iakttagelser vid tiden för rånet. Är det någon som har sett en ensam mansperson stå vid platsen strax före klockan halv nio på kvällen så vill vi veta det, säger förundersökningsledare Staffan Käll.

Bussen som kom från Växjö stannade till vid busshållplatsen på Växjövägen i Tingsryd vid 20.30-tiden i måndags. En maskerad, mörkklädd man klev ombord och hotade chauffören med ett stickvapen. Han kom över en summa pengar och sprang sedan från platsen.

Annons

– Han försvann springande upp mot centrum, säger Staffan Käll som inte vill gå in på hur eller om rånaren talade till chauffören.

Flera polispatruller sökte efter rånaren på måndagskvällen, men utan resultat och både chauffören och resenärerna förhördes. Utredningsarbetet fortsatte på tisdagen och polisen kunde säkra vissa spår som går att knyta till rånet. Busschauffören klarade sig utan några fysiska skador, men var chockad efter händelsen.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons