Annons

Politiker bör få säga sitt

Centerpartiets motion om att politikerna själva bör få säga sitt om den framtida politiska organisationen ska nu gå vidare till kommunfullmäktiges presidium.
Tingsryd • Publicerad 23 december 2013
Linda Petersson (C).
Linda Petersson (C).Foto: Alexander Mahmoud

Det stod klart när kommunstyrelsens arbetsutskott sagt sitt. Det var vid ett sammanträde i kommunfullmäktige som motionen lämnades in. Centerpolitiker, bland andra Linda Petersson, var också uppe i talarstolen för att förklara sin syn på saken där de menade att politikerna som det ju i allra högst grad handlar om själva bör vara involverade i beslutet.

Den politiska organisationen ska utredas inför den nya mandatperioden. Bland annat handlar det om den ekonomiska biten med antalet ledamöter i kommunfullmäktige som en aspekt.

Partiets politiker föreslår alltså en så kallad parlamentarisk demokratiberedning och ska nu beredas vidare av fullmäktiges presidium.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons