Annons

Projektpengar krävs tillbaka

En lantbrukare från Tingsryds kommun ska betala tillbaka 11 352 kronor till Länsstyrelsen i Kronobergs län. Beslutet kommer att följas av hundratals liknande fall.
Tingsryd • Publicerad 14 oktober 2010

I slutet av 2007 meddelade länsstyrelsen att lantbrukaren skulle få så kallad miljöersättning för åtagande kring betesmarker och slåtterängar. Projektet skulle bedrivas fram till 2011 men redan i juni 2010 skrev mannen till länsstyrelsen igen. Den här gången begärde han att länsstyrelsen skulle minska ner omfattningen av lantbrukarens åtaganden. Redan 2009 inventerade länsstyrelsen mannens jordbruksmark. När lantbrukaren sedan ville ha minskat åtagande justerades detta så att det stämde överens med hur stor ersättning mannen ska ha.

Följden av allt detta blir nu att länsstyrelsen anser att lantbrukaren har fått för mycket pengar under perioden 2007–2009. Därför har myndigheten nu beslutat att lantbrukaren ska betala tillbaka sammanlagt 11 352 kronor till länsstyrelsen.

– Det här är bara ett av väldigt många återbetalningskrav som kommer att skickas ut till lantbrukare i länet under hösten och vintern, säger Stefan Carlsson på Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons