Annons

Pyssel inledde lovet

På fritidsgården i Linneryd inleddes sportlovet med lim, saxar och mängder av färgglatt papper. I söndags anordnade Linnerydskolans föräldraförening scrapbooking för pysselsugna barn.
Tingsryd • Publicerad 17 februari 2014
Pyssel kräver sin koncentration. Nathalie Hultén har fullt fokus på födelsedagskortet hon håller på att göra.
Pyssel kräver sin koncentration. Nathalie Hultén har fullt fokus på födelsedagskortet hon håller på att göra.Foto: 
Aktiviteten anordnades av Petra Davidsson, här tillsammans med Louise Olofsson, Tilda Johansson och Tea Thor Elmqvist.
Aktiviteten anordnades av Petra Davidsson, här tillsammans med Louise Olofsson, Tilda Johansson och Tea Thor Elmqvist.Foto: 
Emil Neikter, Joanna Liljegren, Nathalie Hultén, Louise Olofsson och Tilda Johansson var alla på plats och pysselsugna när föräldraföreningen anordnade scrapbooking på söndagen. Foto: Markus Stymne
Emil Neikter, Joanna Liljegren, Nathalie Hultén, Louise Olofsson och Tilda Johansson var alla på plats och pysselsugna när föräldraföreningen anordnade scrapbooking på söndagen. Foto: Markus StymneFoto: 

De är något färre i år än vad de brukar vara, barnen på fritidsgården. Men de tio barn som kom dit hade desto roligare. Här klipps och klistras det ihop kort i alla möjliga former och färger. Petra Davidsson är den som håller i aktiviteten.

– Det är jätteuppskattat, även om vi är färre i år än vad det varit tidigare. Det är mycket annat som pockar på uppmärksamheten, som handbollsturneringen. Men det är en lagom skara, säger hon.

Annons

Sportlovsaktiviteterna i Linneryd anordnas av föräldrarna själva. Eftersom Petra Davidsson har hållit i pysslandet tidigare år blev hon tillfrågad även i år. Något hon gärna ställde upp på.

– Det är så himla populärt, så jag tycker det är jätteroligt. Det är kul att få sådant gensvar.

Enligt Petra Davidsson är det poppis att göra födelsedagskort bland barnen.

– Men man kan göra album, chokladaskar...

– Bara fantasin sätter gränser, inflikar Sofia Thor Elmqvist som är där tillsammans med dottern Tea, 7 år, och också är engagerad i föräldraföreningen.

Vid ett av borden sitter Nathalie Hultén, 12 år, och arbetar med ett födelsedagskort till ett kalas.

– Det är kul att pyssla. Men ibland gör man fel och då blir det fult.

Vad gör man med de korten då?

– Då får man ge dem till någon man inte gillar, säger hon och skrattar.

Nathalie Hultén har liksom de flesta andra barnen varit med och pysslat även tidigare år. En som däremot är där för första gången är Joanna Liljegren, 12 år. Hon har gjort ett kort med ett troll på till sin storebror.

Annons

– Han är lite trollig så det passar, säger hon.

Även Joanna Liljegren tycker det är kul att pyssla. Hon har listat ut hemligheten bakom en lyckad pysslare.

– Man måste vara kreativ, konstaterar hon.

Pysslet är inte den enda aktivitet som är planerad för barnen under sportlovet. Skid- och pulkaåkningen får visserligen vänta till dess att snön kommit tillbaka, men annars är målet att barnen ska vara ute så mycket möjligt.

– Fokus från föräldraföreningen i år har varit att ha mycket utomhusaktiviteter för att barnen ska komma ut och röra på sig, säger säger Sofia Thor Elmqvist.

Markus Stymne
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons