Annons

Remisstid förlängdes för C

Svenska Kraftnät har förlängt remisstiden gällande 400 kilovolts­ledningen Nybro-Hemsjö med 11 dagar. Bara för Centerkvinnorna.
Tingsryd • Publicerad 15 augusti 2014
Britt-Louise Berndtsson är kontaktperson för Älmeboda Centerkvinnor. Foto: Privat
Britt-Louise Berndtsson är kontaktperson för Älmeboda Centerkvinnor. Foto: PrivatFoto: 

Det gläder Britt-Louise Berndtsson som är kontaktperson för Centerkvinnorna i Älmeboda.

Kvinnoföreningen och Älmeboda Centeravdelning hade fångat upp folkets oro och skrivit till Svenska Kraftnät. Före­ningen hade klagat över att remisstiden till den 5 september var för kort på grund av alla semesterveckor.

Annons

– Vi ville ha remisstid till den 5 oktober men det fick vi inte. Vi fick dock elva dagar till och det är bra. Alltid något, säger hon.

Emellertid gäller den förlängda remisstiden endast Centerns kvinnoförening i Älmeboda.

– Det är just Centerkvinnorna som fått anstånd till den 16 september med att lämna in yttranden. Samrådstiden kvarstår till den 5 september, säger Mikael

Zetterström från Svenska Kraftnät i ett mejl till Smålandsposten.

Det gör att Britt-Louise Berndtsson är aningen besviken.

– Jag hade förutsatt att alla berörda nu har tid med sina remisser till den 16 september. Det här är en så viktig fråga för många. Jag tycker till och med att frågan om den här 400 kilovoltsledningen är viktigare än alla andra valfrågor tillsammans, säger Britt-Louise Berndtsson så här i valtiderna.

Centerkvinnorna kommer att kräva i sin remiss att 400 kilovoltsledningen ska grävas ned.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons