Annons

S kritiserar valet av de nya lokalerna

Nu har det omtvistade hjälpmedelsförrådet i Tingsryds kommun flyttats till nya lokaler. Socialnämndens ledamot Gert Andersson (S) är dock inte nöjd med förvaltningens hantering av ärendet.
Tingsryd • Publicerad 26 oktober 2012

– Jag är inte alls nöjd med det här. De har inte ens tittat på vårt förslag om en lokal i Ryd. Den skulle ha sparat in mycket pengar, minst 400 000 kronor per år, säger han.

Nämndens ordförande Kenneth Görtz (M) håller dock inte med.

Annons

– Det där är en sanning med modifikation. Vi vet inte vad som hade behövt fixas till i den där lokalen.

Hjälpmedelsförrådet i Tingsryds kommun har diskuterats flitigt det senaste året. Förrådet som enligt planerna skulle flyttas till Örnen plockades bort och Arbetsmiljö- verket satte ner foten efter ett besök i det befintliga förrådet på Tingsgården.

De menade bland annat att personalens psykiska och fysiska hälsa riskerades. Utan nya lokaler riskerade socialförvaltningen vite. Socialnämnden gav förvaltningen i uppdrag att hitta en lämplig lokal själva. I dagarna är de i full färd med att flytta in i de nya lokalerna som ligger i början av östra industriområdet intill väg 27 i Tingsryd. Kenneth Görtz menar att lokalerna är ändamålsenliga.

– Vi har haft lite bråttom, men utan att stressa. Förvaltningen har titt-at på de mest ändamålsenliga lokalerna.

Men Gert Andersson håller inte med. Han menar att man inte ens tittade på lokalen i Ryd, eftersom den inte ligger centralt.

– När ekonomin ser ut som den gör tog jag för givet att man överväger ett billigare alternativ. Men vi gav dem i uppdrag att fixa det här, nu är det som det är.

Enligt förtydligande misstror man dock inte förvaltningen efter beslutet. Hyresavtalet löper över fem år.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons