Annons

Så hög kan hyreskostnaden bli

Taxan för hyra av den nya konsert- och konferenslokalen i musikskolan AMB:s lokaler föreslås hamna på mellan 16 000 kronor och 2 000 kronor. Kultur- och fritidschefens förslag ska slutligen avgöras i kommunfullmäktige.
Tingsryd • Publicerad 11 februari 2014
Om bara ett halvår ska byggnaden stå färdig att invigas. Då kommer också allmänheten att kunna hyra in sig i den väl tilltagna konsert- och konferenslokalen. Foto: Emelie Olsson
Om bara ett halvår ska byggnaden stå färdig att invigas. Då kommer också allmänheten att kunna hyra in sig i den väl tilltagna konsert- och konferenslokalen. Foto: Emelie OlssonFoto: 

- Det här ökar attraktionskraften mycket och vi måste jobba med att få någon form av intäkt, säger kultur- och fritidschefen Stefan Johansson om den kommunägda lokalen.

Byggnaden med den nya pampiga konsert- och konferenslokalen ska invigas i september och har då kostat kommunen över 56 miljoner kronor. I lokalen, som kommer att rymma totalt 450 besökare, är tanken att också allmänheten ska ha möjlighet att anordna evenemang.

Annons

- AMB har ju nyttjanderätt och kommer givetvis att boka in sig i lokalen. Men den ska också kunna hyras av exempelvis föreningar och Tingsryds kommun, säger Stefan Johansson.

Ansvaret för hyres­delen kommer att ligga på kultur- och fritidsförvaltningen som nu alltså gett förslag till hyrestaxor. För kommersiella evenemang med professionella artister föreslås hyran bli 16?000 för åtta timmar och därefter 1?000 kronor extra per timme.

För lokala evenemang med föreningar inom Tingsryds kommun föreslås hyran däremot bli 2?000 kronor för fyra timmar samt tio procent av redovisade biljettintäkter. Däremellan finns konferens- och föreläsningshyra samt hyra för kommunen själva på 8?000 respektive 4?000 kronor.

- Jag har jämfört med andra liknande lokaler och försökt lägga det på en lagom nivå. Här får man tänka på att vi har otroligt bra ljus- och ljudteknik till exempel, säger Stefan Johansson.

Kultur- och fritidsnämnden har nu godkänt förslaget och skickat det vidare ärendet till kommunstyrelsen. Ärendet ska sedan klubbas i kommunfullmäktige.

– Vi är nöjda. Man måste lägga sig på en lagom nivå där man får intäkter utan att skrämma iväg intressenterna, säger ordförande Håkan Ohlsson (M).

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons