Annons

Sex miljoner i underskott

Tingsryds socialnämnd får ett rejält underskott i bokslutet för 2011. Det blir sex miljoner kronor minus.
Tingsryd • Publicerad 27 februari 2012

Nämnden vädjar till kommunledningen att underskottet inte ska föras över till innevarande år. Det skulle ju betyda att man redan från det här årets början tvingas tampas med röda siffror.

Dessutom påpekar nämndens ordförande Kenneth Görtz (M):

Annons

-Underskottet har vi inte kunnat påverka eftersom det kommer från verksamheter som är styrda av lagar som kommunen måste uppfylla, säger han och får bifall av sina två vice ordföranden Gert Andersson (S) och Anna Johansson (C).

Kostnader för personlig assistans till funktionshindrade hade under det gångna året överskridits med 2,6 miljoner kronor. Även missbrukarvården kostade mera än beräknat och uppvisar ett minus på ett par hundratusen kronor.

Äldreomsorgen uppges ha travat iväg med 4,2 miljoner kronor. Framförallt på grund av att antalet beviljade timmar inom hemtjänsten har ökat med 12 000 timmar mer än vad som var budgeterat.

Nämnden summerar bokslutet med att man ser ett sparbehov för år 2012 på 2,5 miljoner kronor. Det motsvarar sex årsarbeten. Att minska personal vill man dock inte: ”Det låter sig inte göras utan kvalitetsförsämringar.”

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons